Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 25 maart 2019

D66 voor méér bloemen en groen in het centrum Bijvanck.

D66 Blaricum wil dat het centrum van de Bijvanck de meeste aandacht krijgt bij het opfleuren van de centra in de Blaricumse wijken. Door het leasen van 30 bloembaskets en 6 bloemzuilen waarvan 2/3 naar het oude centrum van het dorp en slechts 1/3 naar de Bijvanck gaan legt de wethouder wel erg weinig nadruk op de Bijvanck.

Dit is volgens D66 niet in lijn met de wens van de inwoners en de raad. Zover D66 weet is er door inwoners van het oude centrum niet gevraagd naar bloembaskets en bloemzuilen.

De raad bespreekt het voorstel op dinsdag 26 maart. D66 Blaricum heeft een amendement ingediend op het voorstel. D66 vindt dat er méér bloemen en groen nodig is in het centrum van de Bijvanck, niet in het oude centrum. De Bijvanck kan deze impuls heel goed gebruiken.

Het onderzoek van de inwonersgroep “Blaricum Bruist” laat zien dat sowieso het merendeel van activiteiten en evenementen in het oude dorpsdeel plaats vindt. Dus aan levendigheid en bezoekers
geen gebrek zou je denken.

D66 wil dat de gemeenteraad hierbij meer kiest voor de Bijvanck!