Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 12 februari 2018

UITNODIGING

Lezing door René ten Bos, filosoof en Denker des Vaderlands
“Dwalen door het antropoceen”

21 Februari a.s., Papageno Huis te Laren

Hoogleraar filosofie René ten Bos, Denker des Vaderlands, geeft op woensdagavond 21 februari a.s. een lezing in het Papageno Huis te Laren. Hij spreekt over het antropoceen, de tijd waarin wij nu leven en als nooit tevoren onze invloed op de aarde laten gelden. Die invloed heeft catastrofale gevolgen zoals klimaatopwarming, één van de nieuwe, ondoorzichtige ecologische realiteiten. Ten Bos constateert dat we dwalen door dit tijdperk zonder te weten waarheen en wat we met de aarde aan het doen zijn. Hij wil zijn publiek enkele oriëntatiepunten bieden en deze inzichten niet voorbehouden aan de wetenschap maar ook laten doordringen tot de politiek en de samenleving.

René ten Bos (1959) schreef recentelijk onder meer Dwalen in het antropoceen (2017), Bureaucratie is een inktvis (2015) en Water (2014). Hij is verbonden aan de Radboud Universiteit en werd in 2017 benoemd tot Denker des Vaderlands.

U bent namens D66 Gooi & Vechtstreek van harte uitgenodigd om de lezing bij te wonen. Deelname is gratis en iedereen is welkom. Meld U s.v.p wel even aan via e-mail of telefoon (zie hieronder) want de zaalcapaciteit is beperkt!

De inloop is vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur. De bijeenkomst eindigt om ca. 22.00 uur.
Adres: Naarderstraat 77, Laren.

Aanmelding: Yvonne Berghorst (Steunfractie D66 Laren), e-mail yberghorst@me.com en tel. 06-81654086.
Organisatie: D66 Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren.